Om du har lån med höga räntor och avgifter kan det vara smart att fundera om du ska försöka samla dem i ett skuldfinansieringslån

Skuldfinansieringslån

Bunta ihop dina dyra lån med ett skuldfinansieringslån och förbättra din ekonomi. Om du sedan tidigare har dyra lån, krediter och andra skulder, så kan det vara ett bra drag att undersöka om ett skuldfinansieringslån skulle kunna minska dina kostnader. Tanken med ett skuldfinansieringslån är ofta främst att få ned räntekostnaderna. Detta brukar bli möjligt eftersom låneräntan på ett skuldfinansieringslån ofta är lägre än på smslån, snabblån och andra högkostnadskrediter. En annan positiv effekt med ett samlat skuldfinansieringslån är att det blir färre antal fakturor att hålla reda på i slutet av månaden, vilket kan vara mycket uppskattat. Färre antal fakturor brukar också betyda färre onödiga avgifter.

Jämför räntor och villkor innan du slår till på ett skuldfinansieringslån

Jämför alltid innan du bestämmer dig för var du ska låna. Oavsett om du är på jakt efter ett litet eller stort skuldfinansieringslån bör du alltid ägna en stund åt att jämföra räntor, avgifter och villkor innan du slår till. Detta är något du helt kostnadsfritt kan göra via en låneförmedlare och du binder dig inte till något.

Jämför skuldfinansieringslån snabbt, enkelt och kostnadsfritt via Zmarta

Vänd dig till låneförmedlaren Zmarta när du är i behov av ett skuldfinansieringslån med låg ränta och bra villkor. Zmarta jämför räntor, avgifter och lånevillkor från upp till 35 olika banker och långivare. Ofta behöver du inte vänta mer än ett par minuter innan de första svaren på din ansökan börjar komma in.

Vad är ett skuldfinansieringslån?

Vad är egentligen ett skuldfinansieringslån och finns det något särskilt som utmärker dessa lån? Ett skuldfinansieringslån är i de flesta fall precis vad det låter som - ett lån man ansöker om för att betala bort skulder.

Det handlar ofta om att lösa in dyra smslån, snabblån, krediter och annat som är förknippat med höga räntor. Är det frågan om ett skuldfinansieringslån utan säkerhet handlar det ofta om ett privatlån.

Vissa långivare i Sverige erbjuder även skuldfinansieringslån med säkerhet. Det är inte alls ovanligt att dessa lån också går under namnet omstartslån. Detta kan vara intressant om man äger sin egen bostad eller har möjlighet att erbjuda någonting annat av stort värde till långivaren.

Det positiva med att låna med säkerhet är att man kan få en klart lägre ränta och bättre lånevillkor. Detta hänger ihop med det faktum att lån med säkerhet brukar innebära lägre risk för långivaren, vilket ger dem större trygghet i låneavtalet.