Samla dina dyra lån och krediter till ett hopbakslån

Hopbakslån

Har du samlat på dig dyra lån och krediter? I många fall kan det vara ekonomiskt fördelaktigt att kombinera flera lån till bara ett. Med ett hopbakslån kan du smidigt och relativt enkelt kombinera dina dyra lån och andra skulder till en enda stor låneprodukt med den billigaste privatlåneräntan. Att hantera bara ett lån är också mycket enklare och mer överskådligt.

Jämför via en låneförmedlare för att hitta den bästa räntan

Hitta marknadens bästa hopbakslån för dig via en låneförmedlare. Att på egen hand jämföra och hitta den lägsta räntan på ett hopbakslån kan vara svårt. Kanske främst på grund av den enkla anledningen att varje långivare kommer ta en kreditupplysning (UC) i samband med att du skickar in en låneansökan för att se vilken ränta du kommer att bli erbjuden. Genom att använda en låneförmedlare kan du enkelt jämföra flera långivare samtidigt och få en översikt över de bästa erbjudandena.

Sänk din ränta med ett snabbt och enkelt hopbakslån via Zmarta

Vänd dig till Zmarta när du är på jakt efter ett nytt hopbakslån med låg ränta och bra villkor. Genom låneförmedlaren Zmarta kan du ansöka om hopbakslån på belopp upp till 600 000 kr. Zmarta jämför upp till 35 banker och långivare åt dig, så att du ska kunna få en riktigt bra ränta på ditt nya lån.

Varför ansöka om ett hopbakslån genom Zmarta?

✅ Du kan utsätta upp till 35 banker och långivare för konkurrens.
✅ Möjlighet att låna upp till 600 000 kronor utan säkerhet.
✅ Att fylla i en ansökan tar vanligtvis inte mer än ett par minuter.
✅ Tjänsten är helt kostnadsfri för dig att använda.
✅ En ansökan är inte på något sätt bindande.
✅ Alltid endast en kreditupplysning från UC.

Flera kreditupplysningar under en kort period kan försämra din kreditvärdighet

Flera kreditupplysningar (UC) under en kort tidsperiod är något man ska försöka undvika när man letar hopbakslån. Det försämrar din kreditvärdighet och kan betyda att du får betala mer i ränta för varje ny långivare du ansöker hos, eller ännu värre - att du blir nekad ett lån på grund av för många UC-förfrågningar.

Detta är en viktig anledning till varför det blivit så populärt att ta hjälp av en låneförmedlare när man vill jämföra räntor och villkor för att hitta ett hopbakslån med låg ränta och förmånliga villkor. När du ansöker om hopbakslån via en låneförmedlare får du snabbt ut din låneansökan till ett stort antal banker och långivare med bara en kreditupplysning.

Hur kan månadskostnaden bli lägre?

Att månadskostnaden kan bli betydligt lägre med ett hopbakslån är inte det minsta konstigt. Räntan, både den nominella och effektiva årsräntan, på ett lite större hopbakslån är ofta klart lägre än på till exempel smålån och kontokrediter.

När du bakat ihop dina tidigare lån till ett stort hopbakslån behöver du inte heller längre betala flera aviavgifter, vilket också kan leda till stora besparingar.

Har man tidigare fått fem, eller kanske till och med tio, lånefakturor hemskickade varje månad där avgifterna ligger någonstans mellan 35-49 kronor per avi kan det handla om flera hundralappar man sparar varje månad. Tusenlappar om man räknar på vad man kan spara per år och detta endast på aviavgifterna.

Sen ska vi inte heller glömma bort att många människor idag väljer att lägga till en återbetalningstid på flera år till hopbakningslånet. Med ett hopbakslån kan du få en lånetid på upp till 15-20 år. Detta brukar också vara ett otroligt effektivt sätt att snabbt få ned månadskostnaden.

Vilken ränta får jag på mitt hopbakslån?

Räntan på ett hopbakslån sätts i många fall individuellt efter dina ekonomiska förutsättningar. Ser långivarna att du har en fast anställning, god årsinkomst och bra ordning på ekonomin finns det stor chans att du kommer att bli erbjuden ett hopbakslån med en ganska så låg ränta. Det kan handla om ett hopbakslån med en effektiv årsränta som hamnar någonstans mellan 3-5%.

Skulle din situation vara den motsatta, det vill säga att du har en sämre ekonomi och kanske också en betalningsanmärkning som sänker ditt kreditbetyg finns det stor risk att alla erbjudanden du får om hopbakslån har en klart högre ränta än exemplet ovan.

Hopbakslån utan säkerhet

Det finns idag flera olika typer av lån man kan ansöka om där det inte ställs krav på säkerhet. Ett hopbakslån utan säkerhet är detsamma som ett privatlån, även kallat blancolån. Dessa lån ligger vanligtvis på belopp någonstans mellan 10000 och 600 000 kronor.

Det är viktigt att känna till att eftersom långivaren tar en större risk vid lån utan säkerhet så är låneräntan ofta något högre än på lån där det finns en säkerhet. Dock är den effektiva årsräntan på hopbakslån utan säkerhet i regel alltid klart lägre än på till exempel snabblån och smslån.

Hopbakslån med säkerhet

Om du är intresserad av ett hopbakslån med säkerhet måste du kunna erbjuda långivaren en bostad eller något annat värdefullt som säkerhet. Betalar du inte tillbaka ditt lån har långivaren rätt till det du lagt som säkerhet. Denna trygghet för långivaren finns inte vid lån där det inte finns någon säkerhet.

Det positiva när man lånar med säkerhet är att låneräntan är låg. I många fall flera procentenheter lägre än för lån där det inte finns någon säkerhet. Det finns så klart också någonting negativt med dessa lån och det är att behandlingstiderna är klart längre än för lån där det inte ställs krav på säkerhet.

I många fall får man också räkna med att det blir klart mer pappersarbete. Har man t.ex planer på att använda en lågt belånad bostad som säkerhet så är det inte alls ovanligt att långivaren kräver att man först behöver få bostaden värderad av en värderingsman innan denna kan accepteras som säkerhet.

Hopbakslån med betalningsanmärkning

Kan jag ansöka och få ett hopbakslån beviljat om jag har en betalningsanmärkning? Många av storbankerna i Sverige nekar ansökningar per automatik om kreditupplysningen (något som alla långivare tar i samband med ansökan) visar att man har en betalningsanmärkning i registret.

Hos flera onlinebaserade långivare är man dock välkommen att ansöka även om man har en eller flera anmärkningar sedan tidigare. Dessa långivare är nämligen ofta beredda på att lägga lite extra tid på att göra en prövning av din ekonomi.

Visar det sig att du har en stabil ekonomi i övrigt behöver inte en betalningsanmärkning i registret vara en anledning till att du får din låneansökan nekad. Hos en del långivare är man välkommen att ansöka med upp till 10 anmärkningar, så länge skulderna är betalda (ingen aktivt skuldkonto hos Kronofogden).

Ett bra tips till alla som vill hitta långivare som inte stänger dörren för ansökningar bara för att man tidigare råkat dra på sig en anmärkning är att ansöka via en låneförmedlare. Flera av de stora, populära låneförmedlarna i Sverige, till exempel Zmarta och Advisa, samarbetar idag med flertalet långivare som är kända för att kunna bevilja hopbakslån trots att den som ansöker har tidigare anmärkningar.

Hur lång tid tar det tills hopbakslånet blir utbetalt?

Att få ut ett hopbakslån kan idag ta allt från mindre än en dag till cirka en vecka. Om man vill att pengarna ska komma in extra fort bör man leta efter en bank eller långivare som erbjuder elektronisk signering med BankID.

Anledningen till att detta oftast går lite snabbare är enkel: man behöver nämligen inte vänta på att posten ska leverera skuldebrevet, som efter att det har signerats med penna också måste skickas tillbaka till banken eller långivaren innan utbetalningen kan sättas igång.