Få ordning på din ekonomi med ett omstartslån

Omstartslån

I behov av ett omstartslån? Ett omstartslån kan ofta bäst beskrivas som ett lån för skuldsatta låntagare. Ibland kan det hända att denna typ av lån även kallas för saneringslån eller nystartslån. Det kan finnas flera anledningar till varför man är i behov av en ekonomisk omstart. Sjukdom eller skilsmässa är två exempel på händelser som kan göra att man dragit på sig flera dyra lån. Någonting som vanligtvis utmärker ett omstartslån är att även låntagare med betalningsanmärkningar har möjlighet att ansöka och bli beviljade ett lån. Hos vissa av långivarna som erbjuder omstartslån kan även den som har en skuld till kronofogden få hjälp.

Omstartslån med säkerhet

Har du i dagsläget en bostad som inte är fullt belånad kan du ansöka om ett omstartslån med säkerhet. Någonting positivt med lån där det ställs krav på säkerhet är att räntan är mycket lägre än på lån där det inte finns någon säkerhet knuten till lånet.

Ansök om omstartslån med säkerhet hos Marginalen Bank

Marginalen Bank erbjuder omstartslån med säkerhet och skulder hos inkasso eller kronofogden är inte nödvändigtvis ett stort hinder. Ett lån från Marginalen Bank brukar passa bra för den som idag äger en lägenhet eller ett hus och har dyra skulder eller krediter som man vill samla till låg ränta hos en enda långivare.

Omstartslån utan säkerhet

Ett omstartslån där det inte ställs krav på säkerhet är i de flesta fall detsamma som ett privatlån. En viktig skillnad är dock att dålig kreditvärdighet, t.ex flera betalningsanmärkningar och ett stort antal UC-förfrågningar, inte behöver vara ett stort hinder, så länge den som ansöker kan uppvisa en regelbunden inkomst.

NyStart Finans erbjuder omstartslån utan säkerhet

NyStart Finans erbjuder omstartslån utan säkerhet på belopp upp till 500 000 kr och det går att ansöka om en återbetalningstid på upp till 12 år. Hos NyStart Finans får man, till skillnad från många andra långivare som specialiserat sig på lån utan säkerhet, inte ett automatiskt nej om man har flera betalningsanmärkningar eller en stor bunt med förfrågningar om UC. NyStart Finans väljer i stället att främst kika på låntagarens återbetalningsförmåga och inkomst.